Benodigdheden:
Stap 1:
Was de citroenen onder de kraan. En laat ze vervolgens een klein uurtje in koud water weken.
Stap 2:
De volgende stap is het schillen van de citroenen. Doe dit zo dun mogelijk want je moet de witte binnenrand vermijden. De witte binnenrand geeft namelijk een bittere smaak.
Tip: Pers de citroenen uit en bewaar het sap in de koelkast.
Stap 3:
Doe de citroenschillen in een weckpot en schenk de alcohol erbij.
Dek de pot nu af en zet hem voor 20 dagen op een donkere en koele plek.
Stap 4:
Na de 20 dagen breng je in een steelpannetje de suiker en bronwater roerend aan de kook. Doe dit tot de suiker is opgelost. Haal het steelpannetje van het vuur en laat het afkoelen.
Stap 5:
Voeg nu de inhoud van het steelpannetje bij het mengsel van de citroenschillen en alcohol.
Stap 6:
Schenk nu de Limoncello in een fles. Wij gebruiken een zeef voor een zuivere Limoncello te krijgen.
Stap 7:
Zet de fles nu terug op de donkere koele plek. Na 1,5 week tot 2 weken is je Limoncello klaar. Plaats je Limoncello nu in de koelkast of de vriezer. Serveer hem altijd koud.