Martini

De benodigdheden:

  • 60 ml gin
  • 30 ml droge vermouth
  • drie olijven
  • Martini glas 
  • ijsklontjes
  • Shaker of mix glas en cocktaillepel

Het bereiden van de Martini:

Er zijn twee mogelijkheden: Shaken of Roeren.

 

Shaken:

Stap 1:

Doe de 60 ml gin, de 30 ml droge vermouth en het ijs in de shaker.

Stap 2:

Shake tot het ijskoud aanvoelt. 

Stap 3:

Giet de martini in een koud martini glas.

Stap 4:

Garneer met 3 losse olijven of op een prikkertje.

 

Roeren:

Stap 1:

Doe de 60 ml gin, de 30 ml droge vermouth en het ijs in het mix glas.

Stap 2:

Roer met je cocktaillepel tot het koud is.

Stap 3:

Giet de martini in een koud martini glas.

Stap 4:

Garneer met 3 losse olijven of op een prikkertje.

 

Tip:

Voor een goed koud martini glas kan je er ijsklontjes in doen. Of zet het glas even in de vriezer.

 

Hoe is de Martini ontstaan?

De exacte oorsprong van de martini is onduidelijk. Tal van cocktails met vergelijkbare ingrediënten met de hedendaagse martini werden voor het eerst gezien in Bartending gidsen in de late 19e eeuw.

Een van de populairste theorieën is dat in 1863 een Italiaanse vermouth maker zijn vermouth de merknaam Martini gaf. Aangezien vermouth een sleutelingrediënt is van Martini werd hierdoor de merknaam aan de cocktail verbonden.